Cum să lucrezi de acasă eficient

Modificările tehnologice, ale necesităților de lucru, ale stilului de viață și creșterea globalizării au schimbat fundamental cum și unde lucrăm.
cum să lucrezi eficient de acasa

În situația de față, munca de acasă a ajuns o scăpare de care avem nevoie. Ne ajută să evitam socializarea care nu e esențială, ceva inevitabil dacă mergem la birou.

5 sfaturi pentru a lucra de acasă, dar să fii și productiv în același timp

1. Programul de lucru

Este important să te simți ca și la muncă, chiar dacă nu ești fizic la biroul de acolo.

Este necesar să îți setezi ore de lucru și ore de pauză pentru a-ți stabili o rutină, acest lucru determinând productivitatea. Acest lucru te ajută să menții o regularitate la lucru, precum și o balanță între task-urile de lucru și task-urile personale de zi cu zi.

2. Crează un birou în afara biroului

Fă-ți un spațiu de lucru acasă. Astfel vei reuși să eviți întreruperi în timp ce lucrezi și reușești să te concentrezi la ce ai de făcut.

Este posibil să îți ia puțin timp să pui totul la punct. Ideal ar fi să găsești un loc în care nu te poate lua somnul și nu ești deranjat/ă ușor.

3. Programul de masă

Pentru a păstra un program sănătos, trebuie să mănânci cum trebuie.

Este de evitat să mananci unde lucrezi. Alocă-ți timp pentru mese și gustări, astfel reduci distragerile din timpul lucrului.

4. Definește-ți obiective

Ești răspunzător / răspunzătoare pentru acțiunile tale când lucrezi de acasă. Trebuie să îți setezi obiective, să plănuiești, execuți și să te feliciți singur/ă.

Este crucial să definești foarte bine ce obiective ai de atins și să le împarți în bucăți mai mici să fie mai ușor de gestionat. După ce ai făcut asta, este și mai necesar să plănuiești cum ai de gând să le execuți, în felul acesta te asiguri că le termini la timp.

5. Fii cel mai bun prieten al tău, dar și cel mai mare critic

Lucratul de acasă necesită să îți ridici singur moralul și să apreciezi singur ceea ce faci. Dar implică și realizări ale task-urilor. Deci, trebuie să fii și prietenul, și criticul tău, pentru a lucra eficient și să îți mărești productivitatea cât timp lucrezi de acasă.

Concluzie

Cât timp munci așa, trebuie să te simți ca și cum ești la biroul de la compania la care lucrezi, în timp ce te bucuri de libertatea de acasă. Inclusiv noi a trebuit să trecem printr-o perioadă de ajustare când am început să lucrăm de acasă și rezonăm cu ceea ce simți tu acum.

Alte articole

Vrei să îți crești afacerea?

Dă-ne un semn și ținem legătura!

date contact kat agency