Cum se poate pregăti o agenție de criza Coronavirus

Cum COVID-19 a ajuns deja la nivelul de pandemie, agențiile și liber-profesioniștii trebuie să fie conștienți de impactul pe care îl va avea și să se pregătească în consecință.
Cum se pot pregati agentiile de criza COVID-19

Această pandemie amenință  lucrătorii din domeniul creativ, nu numai din perspectiva sănătății, dar și la nivel economic. Din ce în ce mai mulți oameni angajați într-o agenție trec la sistemul work-from-home în timp ce economia mondială trece prin momente grele.

La KAT Agency suntem îngrijorați de această amenințare si de impactul pe care îl va avea, de aceea vrem să discutăm cateva lucruri din punctul de vedere al unei agenții.

Discutând cu colegi de breaslă, vedem că este o gamă largă de opinii și răspunsuri legate de situația spre care ne îndreptăm.

Efectele pe termen lung vs. termen scurt

Efectele pe termen scurt ale pandemiei COVID-19 sunt deja în plină desfașurare, de la zboruri și conferințe anulate până la căderi în gol ale bursei. Dar efectele pe termen lung sunt și ele îngrijorătoare. Semnele arată că cel mai mare impact negativ va fi în zona IMM-urilor și microîntreprinderilor. Firmele de producție mici deja observă scăderea cererii pentru produsele lor.

Conform unui studiu de caz făcut în această perioadă, 27% din IMM-uri și microîntreprinderi se așteaptă ca virusul să aibă un impact mediu-grav asupra încasărilor, în timp ce 30% se așteaptă să aibe un impact mediu-grav asupra lanțului de furnizori. Totuși, doar 52% au declarat că iau măsuri să se pregătească pentru “frânarea” economiei.

Agenție digitală - avantaj sau dezavantaj

În timp ce majoritatea din acest domeniu sunt obișnuiți să lucreze de acasă, ar părea că sunt cei mai pregătiți să treacă cu bine de această situație. Și foarte mulți colegi din domeniu au susținut această afirmație.

Dar este un avantaj doar la prima vedere. Trebuie să avem în vedere impactul asupra IMM-urilor și microîntreprinderilor, cum ar fi:

  • Mai putine IMM-uri se vor lansa – antreprenorii vor amâna lansările afacerilor până se vor așeza lucrurile;
  • IMM-urile vor reduce cheltuielile – cele care sunt deja lansate vor încerca să reducă cheltuielile, cum ar fi campaniile SEO, mentenanțele website-urilor și alte servicii de genul acesta. Dacă serviciul respectiv nu aduce încasări pe termen scurt, foarte probabil va fi pus pe pauză. Este posibil ca serviciile de marketing online să nu resimtă un impact prea mare;
  • Multe IMM-uri sau microîntreprinderi, foarte probabil, se vor închide – uitându-ne la situația din alte țări ale Europei, este ceva inevitabil.

Agențiile, având target de clienți afaceri din zonele mai sus menționate, vor fi lovite foarte probabil și ele de această criză.

Cum te poți pregăti ca agenție sau freelancer

  • Redu cheltuielile la minim;
  • Sortează-ți și prioritizează-ți portofoliul;
  • Caută metode alternative de a lua contact cu clienți vechi;
  • Învață skill-uri noi care vor fi căutate în această perioadă;
  • Caută parteneri prin alte agenții sau liber-profesioniști;
  • Explorează oportunități noi de business;

Nu va fi ușor

Acest lucru este clar, dar dacă vom considera situația ca un challenge nou, avem o șansă în plus să trecem cu bine.

Haide să dovedim acest virus și să construim împreună o afacere de succes, iar Corona să redevină doar o bere cunoscută. 

Alte articole

Vrei să îți crești afacerea?

Dă-ne un semn și ținem legătura!

date contact kat agency